2011. október 29., szombat

NÖVÉNY RITKASÁG!!Damiana Turnera diffusa - Jelenlegi ára: 15 990 Ft

Nagyon ritka növény melyet nagyon nehéz beszerezni világszerte! kb. 5-10cm-es  palánta.
Lakásban tartható!!!
Damiana
Amint az botanikai nevéből is látható, a damiánát évszázadokon át a nemi vágy és képesség növelésére és a hormonok egyensúlyban tartására alkalmazták.
A damiana uniszex növény, a nőknél pedig a petefészket erősíti. Ez a serkentő hatású növény idegesség, fejfájás, rendszeres ágybavizelés, gyöngeség és kimerültség ellen is használatos volt. A damianatea állítólag különösen sokat ér, ha a betegségben legyöngült szervezetbe kívánunk új erőt önteni. A teljes testet is, mint mondják, új életre kelti.
Tudományos elemzése
A Mexikói gyógyszerkönyvben a damiana afrodiziákumként, tonikként és vizelthajtóként egyaránt szerepel. A tudósok azt is elismerték, hogy a damiana az impotencia egyik lehetséges gyógyszere, különösen abban az esetben, ha a problémákat a túlajzottság miatti kimerültség okozza. A legtekintélyesebb gyógynövényszakértők is egyetértenek mindebben.
A Potter-féle Növényi eredetű gyógyszerek és készítmények lexikona például a következőket írja: "A damiánát általában afrozidiákus hatása miatt szokták felírni, és nem is kétséges, hogy igen erős és általában kedvező hatást gyakorol az ivarszervekre. Az idegrendszert is képes tonizálni. "
A növény is ismert miziboc vagy herba de la pastora. a népi gyógyászatban, damiana gyakran használják, mint afrodiziákum, illetve kezelésére a különböző panaszok a nemi szerveket. az is állítólag jó a köhögés, a depresszió, az alacsony energia-, és székrekedés. egyesek azt is állítják, hogy damiana egy enyhén nyugtató hatása, és ezek közé tartozik, hogy a tea és tisanes amelyek célja az egészséges alvást.
Tudományos tanulmányok damiana azt állítják, hogy a gyógynövény nagyrészt felesleges valamennyi feltételezett alkalmazás, bár valószínűleg nem káros. vizsgálatok a növény azt sugallják, hogy segíthet a vérerek kitágulnak, és ez is gyenge hashajtó hatású, így lehet valamennyire hasznos merevedési zavar és enyhe székrekedés. kontrollos vizsgálatból damiana a légúti panaszok és a depresszió igen vegyes eredményeket. azt is ismert, hogy szélsőséges ingadozások a vércukorszint, ami veszélyessé teszik a cukorbetegek számára.


Jelenlegi ára: 15 990 Ft

Az aukció vége: 2011-11-12 06:13
. NÖVÉNY RITKASÁG!!Damiana Turnera diffusa - Jelenlegi ára: 15 990 Ft